zondag 6 december 2009

Joris Luyendijk: 'NRC is van ons'

Joris Luyendijk schreef in een post scriptum onder zijn blogposting van 2 december 2009 een oproep aan lezers om zich per e-mail te melden als ze het een goed plan vinden om NRC Handelsblad-obligaties te kopen à €300 per stuk om als lezerscollectief NRC Handelsblad mee te kunnen financieren.

PS NRC staat te koop voor zo’n 65 miljoen euro. NRC heeft ruim meer dan 200.000 abonnees. Als iedere lezer nu een (verhandelbare) obligatielening van 300 euro verstrekt, kan de krant een lezerscoöperatie worden. Obligatiehouders krijgen een leuke rente, minder dan de 20% die de vorige eigenaar uit NRC zoog, maar meer dan op een spaarrekening. Het is louter gekkigheid, edoch als iedereen die dit leest even een email stuurt naar nrcisvanons@gmail.com met als subject ‘ik doe mee’ dan schrijven we maandagochtend wereldwijd
persgeschiedenis.


Vergelijkbaar met mijn voorstel om eerst maar eens een vereniging van lezers op te richten die vroeg of laat NRC Handelsblad willen kopen.

Er hebben zich bij mij nog niet voldoende potentiële van een dergelijke vereniging gemeld, dus is er ook nog geen sprake van een vereniging. Maar deze oproep blijft gelden. Stuurt u dus een (vrijblijvende, vertrouwelijke) e-mail naar nrclezers@deds.nl als u meer wilt weten over een NRC Handelsblad-lezersvereniging.